Kunstanmeldelse

“Det mærkes tydeligt, at kunstner Tina Theilgaard maler med et stort engagement og lyst. Hun arbejder i en enkel poetisk naturalisme, hvor valget af motiver stiller krav til at holde fokus på teknik, rum og fortælling. Hendes mangeårige erfaring indenfor billedkunsten viser sig i hendes overbevisende måde at opbygge motivet på, farvekompositionen og fortællerevnen.

På en fin måde formidler kunstneren sin fascination af kvinden og afbilder hende i mange livs-nuancer. Med en blanding af sensitivitet og styrke maler Tina sine motiver, så de eksisterer og gøres nærværende. Især de feminine karaktertræk træder særligt frem.

Tina iagttager mennesker og den måde de optræder på og opfører sig overfor hinanden på. Hendes billedsprog står meget stærkt og er udført på en besnærende måde. Man oplever en tryg atmosfære i hendes maleriske verden, hvor alt samles i en flot enhed.

Tina Theilgaard giver os en personlig oplevelse og lægger op til en åben dialog, hvor motiverne taler til og med os og giver os mulighed for at hente vores egne følelser og indre stemninger frem og få forskellige sanseindtryk ud af mødet med hendes motivverden.

Af Kirsten-Marie Hedeland, kunstanmelder ved Kunstavisen og tv-programvært på ”Kultur-Kanalen”, august 2021

***


Her overrækker Prins Joachim mit vindmøllemaleri til vinderen af DWEAs konkurrence på Husum Wind messe 2017